Ikäihmisten ilahduttaminen (Sponsorit)

Hyvän mielen haaste: Ikäihmisten ilahduttaminen sponsorin avulla

Ikääntyville tarjotaan erilaisia asumisvaihtoehtoja, jotka sopivat heidän ikäänsä ja kuntoonsa: kotona asuminen kotipalveluiden avulla tai esteetön asuminen seniori- tai palvelutalossa tai hoiva- tai  ryhmäkodissa. Asuntojen ominaisuudet ja tarjotut palvelut vaihtelevat, joten asumisvaihtoehtojen käsitteistä ei voi aina päätellä niiden tarkkaa luonnetta. Yleensä senioritalot tarjoavat asuntoja, joissa on harvoin henkilökuntaa tai palveluja. Palvelutaloissa sen sijaan asutaan itsenäisesti omassa asunnossa ja hyödynnetään talon tarjoamia palveluita. Hoivakodeissa puolestaan tarjotaan ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille, erityisesti muistisairaille. Hoiva- ja ryhmäkodeissa asukkaat asuvat omissa huoneissaan ja käyttävät yhteisiä tiloja. Hoivakotien ulko-ovet ovat lukittuina turvallisuussyistä. Palvelu- ja senioritalot toimivat usein kuin tavalliset kerrostalot, joissa asukkailla on vapaa pääsy sisään ja ulos.

Ideoikaa luokkanne tai pienemmän ryhmän kanssa esim. 1-2h kestävä vierailu ikäihmisten asuttamaan yksikköön, joka sijaitsee mahdollisesti koulun lähellä. Ideoita senioreiden virkistämiseen löydätte alta. Olkaa yhteydessä yksikön henkilökuntaan ja tiedustelkaa, millaisia aktiviteetteja voisitte toteuttaa. Muistakaa tarkistaa voimassaolevat rajoitukset ja toimintaohjeet yksikön henkilökunnalta ennen vierailuanne. Olisiko teidän mahdollista löytää tälle hyvän mielen haasteelle yksi tai useampi sponsori?


MUISTILISTA:

Lue lisää, esim.

Myynti, Tuote, Luonto

Marjojen ja sienien poiminta

Marjojen ja sienien poiminta mahdollistaa raikkaan luonnossa liikkumisen lisäksi retkikassan kartuttamisen. Jos teette itse kerätyistä luonnonantimista hilloa tai piirakkaa, saatte paremman tuoton. Muistakaa perehtyä etukäteen jokamiehenoikeuksiin ja -vastuisiin.

Myynti, Tuote, DIY, Luonto, Jokamiehenoikeudet

Itse kasvatetut kasvit ja itsetehdyt asetelmat

Oppilaat voivat myydä itse kasvattamiaan (hyöty)kasveja ja itsetehtyjä asetelmia lähipiirilleen esimerkiksi joulun, pääsiäisen, isän/äitienpäivän aikoihin. Luonnon raaka-aineiden keräämisessä on muistettava jokaisenoikeudet ja -vastuut sekä tuotepakkauksissa ekologisuus.

Myynti, Tuote, DIY, Kierrätys

DIY kestävät saippuakuplat

Saippuakuplien puhaltelu ja kiinniottaminen on hauskaa! Siitä voi tehdä ohjelmanumeron ulkona järjestettäviin juhliin tai pihatapahtumaan. Kuplaseoksesta voi tehdä myös oman myyntituotteen esim. kevätmyyjäisiin. Täältä löydät helpon ohjeen, johon löytyy tarvittavat ainekset jokaisesta kodista!