Hyvän mielen haasteet (Sponsorit)

HYVÄN MIELEN HAASTEET


TOIMIKAA NÄIN LAATIESSANNE SPONSORIKIRJETTÄ (ks. alla olevat esimerkit):
Huom! Joillain yrityksillä, yhteisöillä tai yksityishenkilöillä saattaa olla jo valmiita ideoita haasteille (yritysten yhteiskuntavastuu ja muut vastuullisuusteemat), joten niitäkin kannattaa tiedustella.

1. Valitkaa sopiva teema: ”Iloa ihmisille” , “Ympäristön ystävät”, "Palvelut yrityksille" tai "Laajat ja pitkäkestoiset haasteet".
Lukekaa lisää sponsorointi-ideoista täältä, esim.:
2. Valitkaa sopivat toimintatavat (esim. esitys, viriketuokio, oman osaamisen ja avun tarjoaminen, haastetyyppi).
3. Kirjoittakaa haasteesta tarkempi kuvaus, jossa vastaatte lyhyesti kysymyksiin:
4. Mikä on lasten/nuorten rooli haasteen toteutuksessa?
5. Arvio tiimin koosta (jos tiedossa):
6. Yhteyshenkilöiden sähköpostiosoitteet ja mahd. puhelinnumerot (1-2 hlöä)

ESIMERKKEJÄ:
"Hei. Minä olen ...(nimi, koulu/ryhmä). Järjestämme tällaisen ... (toiminta-ajatus, missä, milloin). Haluaisitteko tukea meidän ... (tapahtuman nimi)? Saatte samalla mainosta ko. tapahtumassa / mainoksissa / tapahtumasta kirjoitetussa raportissa, jota voitte jakaa omissa some-kanavissanne."


AIHEESEEN LIITTYVIÄ KÄSITTEITÄ

Hyväntekeväisyys 

Sponsorointi 

Tomerat-sovellus
Tomerat-sovelluksen avulla koululuokat tai lasten ja nuorten harrasteryhmät voivat tehdä yhdessä hyvää jonkin merkittävän yhteiskunnallisen asian, kuten virkeämpien ikäihmisten tai siistimmän ympäristön puolesta. Vaikka hyväntekeväisyys on toisten auttamista ilman siihen ensisijaisesti liittyvää oman edun tavoittelua, voidaan tällaista lasten ja nuorten pienimuotoista varainhankintaa kuitenkin tukea myös sponsorien avulla.

Lue lisää, esim.:
Markkinointi ja kaupallisuus kouluissa, oppilaitoksissa ja varhaiskasvatuksessa
Koulujen ja oppilaitosten sekä yritysten ja yhteisöjen välinen yhteistyö, markkinointi ja sponsorointi
Hyväntekeväisyys
Vapaaehtoistyö
Lahjoitus
Sponsorointi

Tapahtuma, Myynti, Kulttuuri

Lemmikkinäyttely

Lähes kaikki lapset ovat kiinnostuneita lemmikeistä ja monella on joku lemmikki kotona. Mitä jos järjestäisitte lemmikkinäyttelyn esim. koulun liikuntasalissa? Tapahtumaan voisi yhdistää pääsymaksun lisäksi esimerkiksi ilmoittautumismaksun ja arpajaiset, tai etsiä sille yrityssponsoreita.

Myynti, Tuote, DIY

DIY (Jalka)kylpypommit

Onko joulu tai jokin muu tärkeä juhla lähestymässä ja mietitte, mitä voisitte tehdä helposti lasten kanssa esimerkiksi koulun myyjäisiin? Itsetehdyt kylpypommit toimivat aina, vaikket omistaisikaan kylpyammetta, sillä niitä voi käyttää myös virkistäviin tai rentouttaviin jalkakylpyihin.

Tapahtuma, Myynti, Kulttuuri, Lapset

Kepparikisat

Onko luokallanne innokkaita keppariharrastajia? Haluaisitteko järjestää omat kepparikisat? Kilpailujen järjestäminen vaatii aikaa ja vaivaa, mutta huolellisella valmistautumisella ja yhteistyöllä tapahtuma onnistuu! Netistä löytyy hyödyllisiä vinkkejä ja oppaita kepparikisojen järjestämiseen.