Kieli- ja kulttuuritoimintaa maahanmuuttajille (Sponsorit)

Suomessa elää paljon maahanmuuttajia, jotka haluaisivat oppia lisää suomen kieltä ja kulttuuria ja saada paikallisia ystäviä. Voisiko teidän luokkanne tai osa ryhmästä ideoida ja toteuttaa jonkin suomen kieleen tai kulttuuriin liittyvän tapahtuman tai kenties retken paikalliskohteeseen? Samalla olisi mahdollista oppia myös muista kielistä ja kulttuureista. Tai voisitteko järjestää useamman tapaamiskerran, joiden aikana paikalliset ja maahanmuuttajalapset pelaisivat pelejä ja tekisivät erilaisia aktiviteetteja yhdessä? Tällöin he tutustuisivat samalla toisiinsa ja oppisivat toinen toisiltaan.

Olisiko teidän mahdollista löytää tälle hyvän mielen toiminnalle sponsori(t)? Ottakaa yhteyttä myös koulun rehtoriin, jos koulussa on maahanmuuttajia, perusopetukseen valmistaviin luokkiin tai paikalliseen maahanmuuttopalveluiden toimistoon, joka voi auttaa teitä sopivan kohderyhmän löytämisessä.

MUISTILISTA:

Sopivia leikkejä ja aktiviteetteja, esim.

Myynti, Tuote, Tapahtuma

Kioski/Grilli koulun ulkoilmatapahtumassa

Perinteinen kioski/grillimyynti on aina varma valinta johonkin koulun ulkoilmatapahtumaan, kuten syysmarkkinoille, kepparikisoihin, talviolympialaisiin tai rusettiluisteluun.

Sponsori, Tapahtuma, Ihmiset

Ikäihmisten ilahduttaminen (Sponsorit)

Nykypäivänä ikäihmisten yksinäisyys on yleistä. Voisitteko ilahduttaa heitä käymällä lähialueen seniori- tai palvelutalossa tai hoivakodissa esim. laulamassa tai lukemassa heille, ulkoiluttamassa heitä tai kenties pelaamassa tovi jotain seurapeliä heidän kanssaan? Löytäisittekö sponsorin tälle toiminnalle?

Myynti, Tuote, Palvelu, Sponsori

Räätälöidyt (lähi)tuotteet ja palvelut

Jos sukkien, keksien tai makeisten myynti ei enää innosta, voitte tarkastella lähiympäristön yrittäjien tarjontaa hieman yksilöllisempien tuotteiden ja palveluiden osalta. Jos tuotteeseen on mahdollista lisätä "omia mausteita", sitä paremmin se myy ja samalla sitoo oppilaita yhteiseen projektiin.